Zwembroeken heren

Zwembroeken voor heren

Zwembroeken voor heren, zijn grofweg in twee typen onder te verdelen. Ten eerste zijn er de zwembroeken voor heren met wijde, lange pijpen. Ten tweede is er de korte zwemshort. Zwembroeken voor heren hebben meestal geen zakken, maar tegenwoordig zijn er steeds meer met zakken. Zwembroeken zijn voor heren extra handig wanneer deze zakken hebben, als ze bijvoorbeeld op het strand zijn.

Zwembroeken heren

Zwemshort

Dit type zwembroeken voor heren, wordt veel gebruikt in het buitenland, waar zwembroeken, heren, met wijde, lange pijpen vaak niet worden toegestaan in het zwembad. De zwemshort kan van veel verschillende materialen gemaakt zijn, maar dit is vaak afhankelijk van twee aspecten. Ten eerste moet de stof elastisch zijn zodat het goed om het lichaam sluit. Ten tweede moet de stof niet te veel weerstand opleveren, want dit werkt nadelig tijdens het zwemmen.

Zwembroek met pijpen

De zwembroeken die heren dragen in het zwembad zijn steeds vaker van het type met lange pijpen. Deze pijpen gaan vaak tot net boven de knie, maar steeds vaker zijn er heren met zwembroeken tot net onder de knie. De zwembroek met pijpen komt in veel verschillende uitvoeringen en kleuren voor,maar vaak is de zwembroek gemaakt van polyamide.